Lasagne met kabeljauw en kappertjes

Ik ben zelf geen echte Libelle-lezer, maar lekkere recepten hebben ze zeker en vast wel.
De meeste recepten volg ik niet tot in detail, ik doe het meestal op de eigen Belle-manier.
In het originele recept zit citroen en dat haal ik eruit. Ik vind namelijk dat citroen een vis verkracht… en ik hou van pure smaken. Met kruiden dat wel, maar ik ga mijn vis niet helemaal met citroen besprenkelen.

De mozzarella deed ik ook in schijfjes, niet in stukjes.
Maar voor de rest een ware topper!!!

INGREDIËNTEN

voor

4 personen
    • lasagnevellen 10
    • kabeljauw 800   g
    • ui 1
    • knoflook 3   teentjes
    • kerstomaten 800   g
    • kappertjes (uitgelekt en gespoeld) 8   el
    • mozzarella (in stukjes) 250   g
    • dille (gehakt) 1   el
    • olijfolie
    • peper
    • zout
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de vis in stukken. Kruid met peper en zout. Zet eventjes koel weg.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Fruit de knoflook en de ui in olie. Voeg de tomaatjes toe en laat 5 minuten stoven.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Schep er een laagje tomaatjes in. Verdeel er wat kappertjes en de vis over en dek af met lasagnevellen. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  • Bestrooi de lasagne met mozzarella en schuif 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met gehakte dille. (hier geen dille in huis, dus flink peper en zout)

Advertenties

One thought on “Lasagne met kabeljauw en kappertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s