Avocado met champignon en gedroogde parmaham.

Op oudejaarsavond hebben wij een doorschuifsysteem in de familie. Eén jaar bij broertje (hij is 3 jaar ouder dan ik en een boom van een vent, maar het is en blijft mijn “broertje”) en één jaar bij ons. Héérlijk vind ik dat!
Mijn receptenboeken komen dan boven op zoek naar de beste hapjes, iets nieuws,…én als dat kan ook nog eens gezond. Dus Pascale Naessens was er deze keer ook bij.

Meestal maak ik daar een eigen variant op qua presentatie of interpretatie, of soms heb je gewoon iets tekort in de keuken en moet je inventief zijn 😉

Dit was in ieder geval een lekker hapje, al leerde ik dat ik meer citroen, meer peper en zout had moeten gebruiken, wees er dus maar een beetje kwistig mee om je avocado op smaak te brengen.

Benodigdheden: (afhankelijk van het aantal personen pas je aan)

4 plakjes parmaham – 1 rijpe avocado – 5 champignons – citroensap – olijfolie – spuitzak

Aan de slag:

Leg de plakjes parmaham op een grillplaat en zet die ongeveer 7 minuten in de warme oven van 180 graden.

Snijd de champignons in heel kleine stukjes en bak ze in een hete pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd de avocado overlangs door en haal de pit eruit. Lepel het zachte vruchtvlees eruit en schep het op een bord. Besprenkel met citroen (tegen verkleuring) en prak met een vork tot een homogene massa. Kruid met peper en zout (kwistig dus ;-))

Haal de parmezaan uit de oven en leg deze tussen vellen keukenpapier. Zet alles aan de kant. Wie voldoende keukenringen heeft kan deze al vullen met het avocadomengsel, maar dat heb ikzelf niet, dus gebruikte ik een spuitzak. Breek de parmaham in stukken en leg ze op het avocadomengsel. Ikzelf heb er dan nog wat peper op gedaan.

Smakelijk!

img_1242

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Avocado met champignon en gedroogde parmaham.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s