Spaghetti alla carbonara

Ik had naar goede gewoonte weer veel te veel voor mijn gasten, maar deze werd toch vers klaargemaakt. Een echte caloriebom maar oh zo lekker!

Voor 4 personen:

  • zout
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter
  • 250 gr gerookt spek
  • 5 eieren
  • 200 g Parmezaanse kaas in een blok
  • 500 g spaghetti
  • peper van de molen

    Aan de slag:
    Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.

    Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.

    Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
    Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Roer de kaas door het eiermengsel.

    TIP: Wees niet te zuinig met de Parmezaanse kaas

     

    Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta al dente, net niet beetgaar.
    Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
    Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
    Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen.

     TIP: Voeg geen zout toe, de kaas zorgt voor de zoute smaak.

     

    Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

pasta_carbonara1

 

 

Advertenties

One thought on “Spaghetti alla carbonara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s