Pasta-ovenschotel met boursin

Wat maak je voor zoveel mensen? Verschillende pasta’s inderdaad. Bepaalde sauzen kan je op voorhand klaar maken, sommige ovenschotels (zoals macaroni) volledig, … Op de dag zelf moet je dan alleen nog je pasta’s koken, die sauzen kunnen gewoon de oven in. Dat was een wijze les bij de keuze van de nieuwe keuken, je hebt nooit geen oven teveel, 2 dus + een stoomoven. Daarin kan je al wat opwarmen 😉

Dit recept is eenvoudig te bereiden en ideaal om van te voren te maken. Voeg na hartelust ingrediënten toe aan dit recept zoals courgette, prei of tomaat. Serveer de ovenschotel met lekker wat rucola!

PS deze is zodanig lekker en makkelijk te maken dat ik dit verkies boven de gewone spaghetti.

Tijd: 30-45 min.

Benodigdheden:

  • 2 bosuien
  • 3 takjes pijpajuin
  • 2 bakjes boursin quisine (250 ml) of een bakje roomkaas met kruiden van een ander merk
  • scheut melk
  • 2  kipfilet
  • een klein beetje geraspte kaas
  • serveren met 100 gram rucola
  • evt. kipkruiden
  • pasta (200 gram)

Bereidingswijze:
Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Bak de in stukjes gesneden kipfilet in mooi bruin en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Je kunt ook gerookte kip gebruiken, die hoef je niet voor te koken, die kun je in stukjes snijden en dan door de pasta mengen.

Ondertussen snijd de bosuien in ringen, en de pijpajuin. Giet een scheutje olie in een pan en bakt alles aan.

Zodra de groenten wat zachter zijn voeg je de boursin en een scheut melk toe. Roer dit goed door en klaar is je sausje.

Verwarm nu ook je oven voor op 200 graden (of de dag erna). Als de kip klaar is (vergeet de blokjes niet goed te kruiden met kipkruiden) voeg je de kip toe aan het boursinsausje.

Klaar!

De dag nadien 40 minuten in de oven en je hebt alvast een eerste hit bij je bezoekers.

 

Advertenties

One thought on “Pasta-ovenschotel met boursin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s