Rozijnenbrood (glutenvrij)

Ons Tommeke zou geld geven voor rozijnenbrood, in mijn geval in natura. Dus bak ik met plezier 🙂

Ingrediënten:

5.5 dl lauwe melk
4 eierdooiers
45 gr verse gist
700 g glutenvrije bloem (Nogluten) (online gekocht Farmaline België)100 gr boter op kamertemperatuur
10 g zout
80 gr suiker
220 gr rozijnen
100 gr parelsuiker (elke supermarkt)
1 ei

Aan de slag:

-Meng de melk met de losgeklopte eierdooiers en los er de gist in op.
– Meng de glutenvrije bloem met het gistmengsel. Kneed 2 minuten in de keukenmachine.- Voeg er de zachte boter, het zout en de suiker aan toe en kneed stevig. (3 minuten in machine, iets langer met de hand)
– Doe de rozijnen samen met de parelsuiker bij het deeg.
– Vet jouw bakvormen in met olie of boter en vul ze tot maximaal de helft. (ikzelf vulde een bakvorm en dan muffinvormen voor kleine broodjes) Laat nu rustig rijzen tot aan de rand.
– Verwarm de oven op 220 graden.
– Bestrijk het brood met het losgeklopt ei. Bak 25 minuten in het midden van de oven. Haal het brood na het bakken zo snel mogelijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  • Een topper met wat boerenboter 😉

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s