Glutenvrije eierkoeken

Er bestaan heel goede boeken met glutenvrije recepten en je zou watertanden bij het zien van de foto’s alleen al. Maar dan begint het…. Het vinden van de juiste ingrediënten. ’t is Soms echt een ramp alles te vinden en eigenlijk is het een combinatie van meerdere winkels. De Bio-winkel, Dille & Camille, de apotheek, internet, enz…. Ik zal dus van alle zaken bijschrijven waar ik ze vond, dan is dat ook al van de baan als je boodschappen wil doen 😉

Maar als ik stilsta bij het feit dat Tommeke al 15 jaar geen eierkoeken meer kon eten (of ander lekkers), dan doet een mens al wat moeite.

Ingrediënten:

200 gram amandelmeel (gewone supermarkt)

2 eetlepels Agavesiroop (Bio winkel)

4 grote eieren

2 theelepels glutenvrij bakpoeder (Dille & Camille)

Snuifje himalayazout

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Meng alles goed door elkaar, leg een vel bakpapier op een bakplaat en scherp er met een lepel wat beslag op, duw een beetje plat met een lepel met ronde bewegingen zodat het op een eierkoekformaat lijkt.
  3. 20 minuten in de oven. Soms wat minder lang, maar houd ze vooral goed in de gaten voor de verbranden, ze gaan snel.
  4. Smakelijk! met choco 🙂

img_8664img_8665img_8666img_86681

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s