Pangasius met serranoham en witte wijn-mosterdsaus uit de oven.

Qua vis kan je dit met zeewolffilet en andere witte vis natuurlijk ook. Ik kijk meestal wat in aanbieding staat.

INGREDIËNTEN 2 personen

Pangasius filet (1 per persoon)
4 plakken serranoham
peper, zout

voor de saus:
50 gr boter
1 klein sjalotje
1 klein glas droge witte wijn (een tip, in Albert hein verkopen ze miniflesjes, niet duur en ideaal om te koken)
150 ml slagroom
1.5 eetlepel pittige mosterd
peper en zout en viskruiden naar keuze
eventueel wat dille om te garneren

Pangasius is een lekkere stevige vis. Het klaarmaken van vis is echt easy in de oven! Deze keer lekkere gekruid met een plakje serrano-ham en een wittewijn-mosterdsaus in de oven. Het was een succes! (met uitzondering van 1 dochter die geen vis lust ;-))

Bereidingswijze
Saus:
Smelt de boter in een pannetje. Bak hierin onder voortdurend roeren het sjalotje glazig.
Voeg de wijn toe en laat deze op inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel vocht overhoudt.
Voeg de room toe. Kook de room in tot deze iets dikker wordt.(geen nood, bij mij kwam het de eerste keer ook niet dikker, maar ’t is even lekker)
Roer de mosterd door de saus en maak op smaak met peper en zout.Oven voorverwarmen op 200 graden.
Vis kruiden met peper en zout en viskruiden. Rol een plakje (of 2) serranoham om de vis.
Leg de vis (gerold in de ham) in een vuurvaste schotel en giet er de saus overheen. Nog wat bijkruiden.
Leg wat klontjes boter op de vis.
Bak de vis  15 minuten in de voorverwarmde oven (is afhankelijk van de dikte van de filet.)

Ikzelf serveer dit met wokgroenten en gebakken aardappelen, maar met puree gat dit even goed naturlijk.
Door de drukte doorheen de week niet veel foto’s, maar echt een topgerechtje!!!

Advertenties

One thought on “Pangasius met serranoham en witte wijn-mosterdsaus uit de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s