Broodpudding (glutenvrij)

Het is voor Tommeke al zeker 15 jaar geleden dat hij broodpudding kon eten. Hij droomde luidop van een stukje met glazuur erop. Hmmmm.

Belle zou Belle niet zijn als ze dat niet zou proberen te maken natuurlijk! Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Ik wist helemaal niet zeker of het glutenvrij boord genoeg zou “binden”, want bloem zorgt voor de gluten en dus voor de binding. Maar als je het niet probeert, dan weet je het natuurlijk niet.

De timing was strak, boodschappen op zondag, zorgen dat ik klaarstond om te gaan joggen, taart klaarmaken, in de oven en HUP weg gaan joggen. Bij thuiskomst rook het héérlijk en kon ik ze net uit de oven halen. (officieel gezien zat de taart 5 minuten te lang in de oven, maar ssstttt ’t was perfect).

De taart is njammie!!! Smaakt zo goed als hetzelfde als niet glutenvrije broodpudding. Smullen maar!

Ingrediënten

300 gram oud brood (in dit geval glutenvrij) – een halve liter melk – 200 gr kristalsuiker – 5 eieren

Naar smaak: 50 gr rozijnen – vanillesuiker  (2 pakjes)

Bereidingswijze

Doe het brood in een kom en giet er de lauw geworden gesuikerde melk over. Laat het brood een beetje weken. Plet het daarna met je gewassen handen (of een vork) tot het een dikke brij vormt. Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillesuiker en de geklutste eieren bij. Giet alles in een beboterde vuurvaste vorm. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°C)Bakken. Keer om op een warme schotel.

Smakelijk!
IMG_7122IMG_7123542C2305-E9C6-4D2C-A50C-008F68C8FFD4
Advertenties

One thought on “Broodpudding (glutenvrij)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s