Gevulde kipfilet met spinazie en tomaat

Tommeke en ik mompelen wel eens. Beetje verdikt, ’t schoon leven,….

En neen, we zijn absoluut niet dik zelfs; ik sta niet eens op de weegschaal;…maar als de broek gaat knellen, dan doe ik even een efforke. Ons lichaam kan er maar genot van hebben om gezonde én de juiste combinaties binnen te krijgen.

Zondagavond dus met de boeken van Pascale op de schoot!

De volgende dag (gisteren dus) volgende op de menu: gevulde kipfilet met spinazie en tomaat! ’t Was lekker (al zeg ik het zelf) en geen honger gehad. Deze morgen bracht ik er eentje naar de mama, want ik maakte er 4 en had dus eentje over. Zelf geserveerd met een sla-tje en appel erbij.

Ben wel vergeten foto’s te nemen.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 2 bosjes basilicum
  • 1 grote tomaat, in plakjes
  • takjes rozemarijn
  • citroen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de kipfilets overlangs in tweeën. Leg ze op een plat vlak en leg er plasticfolie over. Klop met een plat vlak, bijvoorbeeld het lemmet van een groot mes, de filets platter zodat ze groter worden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.

Bak de spinazie in een goede scheut olijfolie. Voeg, als die geslonken is, het basilicum toe (ook in de bloemknopjes en de malse takjes zit veel smaak). Kruid met peper en zout.

Leg een laagje spinazie, een laagje tomaat en een takje rozemarijn tussen elke kipfilet en bind ze dicht met keukentouw. (kan trouwens ook perfect zonder hoor) Zet ze 30 minuten in de oven.

Tip

Als je rozemarijn tussen de filets meebakt, kan die niet verbranden. Maar de lekkerste rozemarijn krijg je door die even in olie te wentelen en de laatste 5 minuten mee te laten garen in de oven. De rozemarijn wordt dan heerlijk knapperig.

Kookboek

Het recept ‘Gevulde kipfilet met spinazie, kruiden en tomaat’ is afkomstig uit het kookboek.

Kookboek Puur genieten van Pascale Naessens

Puur genieten

Pascale Naessens

 

Advertenties

One thought on “Gevulde kipfilet met spinazie en tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s