Gastrobar Gust te Kortrijk

Een tijdje terug waren Tom en ikzelf gaan eten in Table d’amis te Kortrijk, waar ze ons vertelden over hun plannen met het bovenverdiep.

Onder de noemer eetbar. Gastrobar Gust dus.

Je kan kiezen voor een kleine Gust, een grote Gust en een zoete Gust. Vrij gezegd kan je het beschouwen als voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Maar, je kan perfect alles van de kleine Gust bestellen en verdelen onder je tafelgenoten in de vorm van tapas.

Wijzelf waren met 2 koppels waarbij meteen werd doorgegeven dat er eentje glutenvrij diende te eten.

Ik moet zeggen, het was lekker, leuk gepresenteerd, leuke kledij, cool om te zitten, leuk met die open keuken. Zelfde de details zoals hun riem was top, GUST stond in de riem gegraveerd. Wat ik jammer vond was dat hun tafels al zwaar beschadigd zijn door ringen van glazen. (te zien op de foto’s).

Jammer genoeg, het glutenvrije werd compleet uit het oog verloren. We betaalden 268 € voor een schotel die we bij de apero hebben opgegeten (+een aperitief), een hoofdgerecht voor iedereen en 2 desserts (de vrouwen ;-)). 2 glazen wijn + frisdranken. Goedkoop kan je het dus zeker niet noemen. Toen de hoogblonde ober kwam met Tom zijn koffie vroeg ik of die cake voor erbij glutenvrij was? Hij: “nee, maar iemand aan tafel zal die wel opeten zeker?”. Kijk, dan vind ik zoiets  echt niet kunnen neen. Het is al erg genoeg dat je zo’n allergie hebt…laat staan dat je het zo krijgt. Lekker confronterend, je krijgt iets maar geef het maar weg, we houden geen rekening met je allergie.

Ja het was gezellig en de sfeer zat goed, maar gluten-resultaat viel tegen vond ik. Nadien krijg je trouwens een mail met de vraag te zeggen wat je vond van je bezoek enz. Wat wij deden met bovenstaand verhaal, maar waar nu meer dan 2 weken later nog steeds geen reactie op kwam. Ontgoochelend voor zo’n zaak.

Voor de rest wel leuke chefs, vriendelijk en ze kunnen verdorie koken die mannen. Nu nog de finesse voor mensen met een allergie en ze zijn er!

Ik zou het dus wel aanraden voor mensen die alles mogen eten en drinken 🙂

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s