Zalmlasagne

Als je voor 17 mensen moet koken is dat niet altijd evident, vooral het feit dat je lekker warm eten wil serveren, én dat je zelf toch ook een beetje wil genieten.
Dat samen met het feit dat er kinderen én volwassenen zijn, zorgde ervoor dat ik gewone lasagne maakte én zalmlasagne.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 g lasagnevellen
  • 1000 g verse gerookte zalm (in dunne plakjes gesneden) (In Albert Hein kan je lekkeren én vrij goedkope kopen)
  • 5 tomaten
  • 900 gr verse spinazie
  • 2 sjalotten
  • 250 g mascarpone
  • boter
  • peper
  • zout
  • wat basilicum

Bereidingswijze

1

Voorbereiding: Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud water liggen tot gebruik. Zo plakken en scheuren ze niet. Indien voorgekookte lasagnebladen des te makkelijker dan 🙂 Hier werd alles in één keer glutenvrij gemaakt.

2

Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter, voeg de spinazie toe in verschillende keren (wordt héél snel klein na wat stoven) en laat wat afkoelen. Voeg daarna de mascarpone toe.  Breng op smaak met zout, peper.

3

Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het basilicum en meng met de tomatenblokjes.

4

Verwarm de oven voor op 200° C. Boter één grote ovenschotel in. Leg eerst op de bodem een laagje lasagnevellen. Lepel er wat van de spinazieroom over, verdeel er de rauwe plakjes zalm over en kruid ze met peper en zout. Strooi er wat tomatenblokjes over.

5

Leg opnieuw een laagje lasagnevellen, spinazieroom, zalm en tomatenblokjes. Verwerk zo alle ingrediënten, maar zorg ervoor dat je eindigt met de spinazieroom en nog enkele tomatenblokjes.

6

Bestrooi met de gemalen kaas en zet de lasagne 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180° C.

40

Advertenties

One thought on “Zalmlasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s