Slaatje scampi met gebakken aardappeltjes

No bigg deal, ik noem het zelfs geen koken, maar ’t is echt ZO lekker! Het enige waar wat werk aan is, is het verwijderen van de darmkanaaltjes van de scampi’s, maar voor de rest POEPSIMPEL (voor de niet West-Vlamingen “zeer makkelijk” :-))

De ingrediënten vind je terug op het bord, zeer eenvoudig dus.

Je strooit wat sla en peterselie op je bord, samen met in 4 gesneden aperotomaten en een fijn gesneden appeltje. Daarbovenop wat boontjes, fijngesnipperd uitje. Een sneetje brood in goede boerenboter bruin laten bakken aan beide kanten in de pan, versnijden tot kleine blokjes en erover heen strooien. Je gekookte aardappeltjes bakken in de pan, je look die fijngesnipperd is aanbakken in een andere pan, de scampi’s langs beide kanten 2 minuten aanbakken en eroverheen dresseren 🙂

ZO makkelijk kan het zijn in ’t leven. En als je scampi’s in huis hebt en wat groentjes kan je zoveel combinaties maken als je wenst. Een tip: als je scampi’s in de diepvries zitten kan je ze zéér snel ontdooien onder wat warm water. Daarna kan je ze snel “ontmantelen” en het darmkanaaltje verwijderen en zijn ze even vers.

Laat het je smaken!

Advertenties

Een gedachte over “Slaatje scampi met gebakken aardappeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s