Zalmmousse -witloof – zalmeitjes

Vorige week werd feest gevierd! Thomas is 15 geworden, de tijd gaat snel. Naar goede gewoonte wil ik best wat tijd besteden aan de hapjes, maar deze keer moest het snel gaan. Het was een drukke week en op vrijdagavond maakt ik nog gewone lasagne en vislasagne. Als je 17 mondjes moet vullen neem je als gastvrouw best iets die makkelijk op te warmen is, ’t is de bedoeling dat je zelf kan genieten ook nietwaar?

Rond 22u klaar en op zaterdag vroeg uit de veren voor de hapjes.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm
  • 3 dl visbouillon
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl room
  • 2 eiwitten
  • 3 el citroensap
  • 1 el Noilly Prat (of droge sherry)
  • 1 tl tomatenpuree
  • maïszetmeel
  • cayennepeper
  • 1 stronkje witloof (om te garneren)
  • zalmeitjes (om te garneren)
  • dille (om te garneren)
  • 100 g gestoomde zalm

Benodigdheden

  • keukenrobot
  • spuitzak

Aan de slag:

1

Voorbereiding: Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

2

Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook en bind met wat maïszetmeel. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door.

4

Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.

5

Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witloof. In ons geval, witloof uit de tuin van Eric en Chantal 🙂

zalmzalm02

 

Advertenties

One thought on “Zalmmousse -witloof – zalmeitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s