glutenvrije boterkoekjes met basterdsuiker

Zondagmiddag en wereldkampioenschap veldrijden… Dat vraagt om een kopje koffie voor tijdens de rit en zelfgemaakte koekjes.
Gezien de allergie van Tommeke, glutenvrij uiteraard.

Ik heb ze niet precies geteld, maar ik gok voor zo’n 40-50 koekjes.

Ingrediënten 

  • 250 gram boerenboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram glutenvrij meel (Schär Kuchen & Kekse)/ gewone bloem indien het niet glutenvrij moet
  • snufje zout

Normaal gezien zal er wel ergens een volgorde zijn voor de perfecte koekjesmix. Ikzelf smelt de boter en gooi alles in 1 keer in de blender. Eerst op stand 1 en daarna nog 30 seconden op de hoogste stand. Je deeg even laten afkoelen (door de gesmolten boter anders te vloeibaar)

Stop alles in een spuitzak en spuit met voldoende afstand je deeg op je bakplaat.

Bak 20 minuten op 180 graden, laat afkoelen en stapel op je bord. Hmmm héérlijk!

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “glutenvrije boterkoekjes met basterdsuiker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s