Glutenvrije brownies met noten.

Deze morgen was het vroeg dag! De jongste had zijn eerste bloedneus om 4u, de 2de om 5u20 en daarna kon hij (en ik dus) de slaap niet meer vatten. Alle tricks werden uit de kast gehaald, buikpijn enz…. maar eigenlijk was de boodschap dat hij de slaap niet meer kon vatten. Toen om 06u18 de 3de bloedneus volgde had ik ook geen zin meer om nog 10 keer de trap op en af te denderen, lakens te verversen,…. dus waren we er vroeg bij. (met de educatieve boodschap dat de waarheid zeggen altijd beter is dan liegen enz., dat liegen niet kan, en dat mensen het niet fijn vinden als hij liegt maar net leuk als je de waarheid zegt)

Krantje lezen, koffietje drinken, pistolets bakken….en jawel brownies maken (want ons kippen leggen eieren in recordtempo en een mens moet er iets mee doen). Glutenvrij, dan kan iedereen ervan eten 🙂

Ze zitten in de oven en het ruikt héérlijk. Het enige wat ik niet heb is een vierkante bakvorm; maar hey, rond gaat ook, ik snij ze dan wel anders.

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 100 gr glutenvrij meel (bloem)
  • 100 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel xanthaangom (meestal te krijgen in biowinkels)
  • 2 eieren
  • 25 gr cacaopoeder
  • 50 gr witte chocola
  • 100 gr melkchocola
  • 1 reep pure chocola
  • 75 gr gemengde noten (walnoten en Macadamia noten) In Albert hein hebben ze nieuwe potten met noten en anders lekkers, nieuw in hun gamma. Ideaal voor je gezond ontbijt, OF om te bakken dus 😉 En je haalt er gewoon uit wat je wenst.

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

  1. Doe de bloem, boter, suiker, bakpoeder, xanthaangom, eieren en cacaopoeder in een kom en mix goed door. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met de noten toe aan de mix.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een bakblik in (vierkante brownievorm bijv.) en schenk het beslag hier gelijkmatig in. Bak de brownie in 30-35 minuten gaar. Om te kijken of het al klaar is kun je een prikker in het midden steken, als deze er schoon uitkomt is het klaar, zit er nog beslag aan, laat het dan nog even in de oven staan. Laat afkoelen en snijd in stukken.

De na-foto moet ik je schuldig blijven gezien er nu alleen maar “geur” uit de oven komt. Maar ik kan je wel zeggen dat ik om 11u30 een afspraak maakte bij de arts voor de steeds terugkerende bloedneus! 😉

Een stukje brownie zal dan dubbel smaken bij de koffie en tegen het bevechten van een “rammeke”.

brownies noten

Advertenties

4 thoughts on “Glutenvrije brownies met noten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s