Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Als ik kook voor gasten probeer ik altijd mee te gaan met het seizoen, dus deze keer de herfst. En tuurlijk zou ik het liefst van alles gewoon nog wat extra zon willen, maar het is niet anders dus maken we er het beste van op het bord. (ondermeer)

Het voordeel van dit gerecht is dat je het op voorhand kan serveren en dus niet moet stressen in de keuken bij visite. Toch altijd handig meegenomen!

Bij deze dus een voorgerechtje:

Ingrediënten vr 4 personen (ikzelf deed dus alles x2)
2 verse vijgen, in partjes
125 gr geraspte sterk smakende kaas (je kan ook verbrokkelde blauwe kaas gebruiken maar ik ben daar minder fan van)
4 eelt pompoenpitten of mixed pitten
8 plakjes parmaham
50 gr walnoten
1 eelt balsamicoazijn
2 eelt olijfolie
Peper en zout
80 gr jonge bladsla
een paar Frambosen
3 reepjes meloen
Materialen
Rvs kookring
Huishoudfolie
Aan de slag:
Maak eerst de dressing; roer de olijfolie, balsamico azijn  door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Brokkel/snij/rasp de kaas in blokjes.
Meng de sla met de walnoten, vijgen en kaas + wat klein gesneden meloenblokjes. Besprenkel met de helft van de dressing. Leg een stuk huishoudfolie op de ring en duw naar binnen zodat er een kuiltje ontstaat. Verdeel telkens 2 plakken parmaham over de bodem en zijkanten en zorg ervoor dat ze goed aan elkaar plakken en dat er een soort van bakje ontstaat.
Schep wat van de salade in het bakje en duw een beetje aan. Verdeel nog een beetje sla over de bovenzijde van het bakje zodat het er mooi uit ziet.
Verwijder voorzichtig de ring en het plastic. Serveer je ze nog niet direct? Haal ze met het plastic uit de ring en knoop het plastic boven vast zodat het bakje mooi rechtop blijft staan. (Bij mij bleven ze rechtop staan zo ook 😉
Bestrooi met wat pitten , een framboos en de andere helft van de dressing.
Smakelijk!
Voorgerecht 02 Voorgerecht
Advertenties

One thought on “Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s