Coquille met krokante parmaham op avocadomousse.

Voor 8 amuses:
ingrediënten:
– 8 coquilles
– 1 avocado
– theelepel crème fraîche
– 3 plakjes parmaham
– versgemalen peper en zout

Aan de slag:
Maak van de parmaham een soort chips door ze op een rooster in de oven in 5-10 minuten te drogen op 180 graden. (Zorg wel dat er een vel bakpapier onder het rooster ligt zodat het beetje vet dat er vrij komt wordt opgevangen.)
Maak ondertussen de avocadomousse door de avocado met de crème fraîche en wat peper en zout met de staafmixer tot een gladde crème te pureren.
Gebruik de spuitzak om een puntje mousse in je amuseschaaltje te dresseren.

Bak dan de met een beetje peper en zout gekruide coquilles aan beide kanten kort zodat ze net gaar zijn. Leg ze op de avocado. Maak af met de parmaham.

Gezien veel mensen de coquilles niet echt kennen, toch enkele weetjes:
De Jakobsschelp leeft in het zand van de Noordzee waar  het plankton uit het water filtert. Het dier heeft een schelp, bezet met oogjes waarmee het de omgeving in de gaten houdt. Bij gevaar, zoals de grote Noordzeekrab zwemt het weg, door de kleppen te bewegen. In Nederland en Vlaanderen wordt niet op de Jacobschelp gevist,  maar wordt wel als bijvangst verkocht in Zeeland. In Frankrijk en Engeland worden de “Coquilles
Saint-Jacques” in grote hoeveelheden gegeten.
Van de schelp wordt alleen het witte vlees  (de ‘pil’ of ‘noix’) en het oranje kuit (de ‘kam’ of ‘corail’) gegeten. Ik liet me in de viswinkel vertellen dat ze mét de kuit véél lekkerder zijn en dat je nooit geen meer wil eten zonder kuit eens je dat proefde.Het prijsverschil is groot, maar ze waren inderdaad lekker.

De smaak is zoetig, Sint-Jakobsschelp bevatten veel cholesterol, dat is ook aan de oranje kleur van het kuit te zien: dat gedeelte bestaat voor het grootste gedeelte uit cholesterol. Maar we zijn het al gewoon zeker dat veel lekkere dingen veel cholesterol bevatten?

Smakelijk!

coquille op advocadomousse met een krokantje van parmaham.

coquille op advocadomousse met een krokantje van parmaham.

Advertenties

2 thoughts on “Coquille met krokante parmaham op avocadomousse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s