Blazen = souffler! Soufflé van witloof en grijze garnalen.

Deze titel is wel wat toepasselijk, want ik blaas hiermee het stoflaagje op de kookblog af! Massa’s recepten en restaurantavonturen hebben jullie nog tegoed. Foto’s werden opgeslagen in mapjes, nu nog de verhalen eraan breien.

Vorige weekend was een feestweekend en trouwe lezers weten dat ik graag telkens nieuwe hapjes probeer te maken. Et voilà, bij deze een soufflé als toepasselijke start!

RECEPT:
Benodigdheden
Voor 4  personen (Hier alles maal 2 vr 8 P)
3 eieren, 1 eetlepel gehakte bieslook, 100 g gepelde grijze garnalen (een tip, bij verse garnalen zorgt 600 gram voor 200 gram overschot,
20 cl lichte, verse room, 1/2 eetlepel olie, peper,zout, 1 witloofstronk (125 g).
Aan de slag:
Bereiding; 10-30 min.

  1. Snipper het witloof heel fijn en bak het aan in de olie in een kleine pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof 5 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Klop de eieren los met de room, voeg de grijze garnalen toe, de bieslook en het witloof. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  4. Smeer 6 kleine soufflékommetjes lichtjes in met boter, zet ze in een ovenschaal en verdeel er de eierbereiding over. Giet warm water in de schaal tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en bak ze gedurende 15 min. in de oven.
  5. Serveer bij het aperitief (je kan ze opwarmen in de microgolfoven).

garnalen gevulde potjes potje souffle

Advertenties

One thought on “Blazen = souffler! Soufflé van witloof en grijze garnalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s