Zalm in zoutkorst (koud)

Ideaal om te serveren als aperitiefhapje, of als voorgerecht in de zomer! Makkelijk, snel en lekker!

ingrediënten

de gemarineerde zalm:

  • 1 grote zalmfilet 600 gram (op het vel)
  • 150 g zout
  • 120 g witte suiker en 60gr bruine suiker
  • 15 g witte peperbolletjes
  • 2 bussels dille
  • 1 scheutje cognac (naar keuze)

Aan de slag:

de gemarineerde zalm:

LET OP: Deze bereiding maak je gespreid over twee dagen. De zalm hoort 24 uur te marineren.

  • Neem een ruime ovenschaal (voldoende diep).
  • Weeg het zout, de witte en de bruine suiker. Doe de ingrediënten in de schaal.
  • Kneus de witte peperbollen in de vijzel en doe ze in de mengschaal.
  • Spoel de dille en verwijder de taaie steeltjes. Snij de dille relatief grof. Het kruid dient enkel om smaak af te geven. Gebruik royaal veel dille.
  • Schenk een dopje cognac in de droge marinade en meng.
  • Controleer de zalmfilet en verwijder indien nodig achtergebleven graatjes. Gebruik hiervoor een pincet of een scherp mesje.
  • Plaats de schaal met zalm in de koelkast en laat de vis 24 uur marineren.

… één dag later.

  • Haal de schaal met de gemarineerde zalm uit de koelkast. De zalm zal opmerkelijk steviger geworden zijn.
  • Schraap de droge marinade van suiker, zout, peper en dille grotendeels van de zalm en leg de filet op een bord.

IMG_2664 IMG_2665 IMG_2666

Advertenties

One thought on “Zalm in zoutkorst (koud)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s