De héérlijkste en gezondste tomatensaus / recept Pascale Naessens

Gezond en snel klaar! Bij ons een shot in de roos, maar ons gezin is er dan ook eentje die in het seizoen van de tomaten, die rode lekkernij eet met vloten!

Ik zoek nog een lokale boer in de buurt waar ik ze kan kopen, want vers van het land is in het niets te vergelijken met uit de supermarkt. Deze saus is er eentje met kerstomaten.

Ingrediënten:

+/- 40 kerstomaatjes – 2 knoflookteentjes – 1 theelepel kurkuma (kruid) – citroensap

Aan de slag:

Hak de knoflook fijn en halveer de tomaatjes. Stoof de knoflook even in wat olijfolie. Voeg de tomaatjes toe en laat nog even rustig stoven, maar vergeet niet om af en toe te roeren. Giet eventueel een scheutje water bij, dat kookt iets makkelijker.

Meng de kurkuma met een eetlepel olijfolie en flink wat peper. Roer dit door de tomatensaus. Je zult zien dat de kurkuma de saus ook wat aandikt. Voeg het citroensap toe en laat alles nog even zacht doorkoken.

Smakelijk!

IMG_2769 IMG_2770 IMG_2771 IMG_2772 IMG_2773 IMG_2774Deze saus kun je bij zowat alles serveren, zowel bij vis als bij vlees.

Advertenties

One thought on “De héérlijkste en gezondste tomatensaus / recept Pascale Naessens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s