Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak/ recept Albert Hein maar aangepast naar Belle ;-)

Ingrediënten

  • 200 g pastinaak (zak 400 g)
  • 1 ui
  • 1/4 zakje selderij (a 40 g)
  • 300 g rundergehakt
  • Ras el Hanout
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)

 

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Snipper de ui. Snijd de selderij fijn.

2. Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, en Ras el Hanout. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes. Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker bij een stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade.

IMG_3762 IMG_3765 IMG_3770 IMG_3771 IMG_3772 IMG_3774

Advertenties

One thought on “Brit­se ge­hakt­pas­tei­tjes met pas­ti­naak/ recept Albert Hein maar aangepast naar Belle ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s