Aalbessen – braambessen confituur (met vleugje appel en appelsien)

ingrediënten: 500 gram aalbessen + 500 gram braambessen + 2 appels + 1 appelsien 1 1kg minuutsuiker voor confituur.

Aan de slag: reinig het fruit. Om bij de aalbessen niet teveel pitjes te hebben haal je ze best door de sapcentrifuge. (Met steeltjes en alles erbij voor de pectine!) Anders is dat echt niet zo lekker in de confituur. Qua aantal moet je een halve liter vocht hebben. Vandaar dat ik er 2 appeltjes en een appelsien bij deed door de sapcentrifuge. (tot aan 0.5 liter). Dan nog de 0.5 kilo braambessen.

Voeg de suiker over het sap en het  fruit en roer. Laat 3 uur staan. Breng het sap + het  fruit en de suiker al roerend aan de kook, laat 4 minuten doorpruttelen en giet in de bokaaltjes. Zet die na het dichtmaten meteen ondersteboven. Laten afkoelen, etiketten kleven en klaar is kees.

Tips: – hoe langer je alles laat koken, hoe dikker de confituur

– Als je niet graag grote stukken aardbeien hebt kan je de kokende massa ook koken alvorens in de bokalen te gieten. (voorzichtig!)

08 9 10 11

Advertenties

One thought on “Aalbessen – braambessen confituur (met vleugje appel en appelsien)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s