Toast met carpaccio van tonijn met waterkerssalade.

Ingrediënten: Stuk tonijn (300 gram voor 2 personen) – een bundel waterkers – 3 nectarines – karpertjes – olijfolie- peper en zout – pijnajuin – wit brood – mengeling van noten naar keuze

Aan de slag:

Duw je rond vormpje uit je toastbrood. (doordat ik mijn broden altijd ongesneden koop kan ik mijn sneden iets dikker maken en snijden naar keuze, maar gesneden brood is uiteraard voldoende) Bak je vormpjes kort aan met wat boter in de pan, tot beide zijden bruin zijn. Daarna stop je ze afgedekt in de koelkast. (carpaccio moet zéér koud hebben, dus graag ook de toast bij het dresseren)

Alvorens de tonijn te snijden stop je die best een 4tal minuten in de diepvries, dit zorgt ervoor dat het snijden makkelijk wordt. Snij de tonijn in beide richtingen, dus tot je kleine blokjes hebt. Afkruiden met peper -zout- karpertjes – pijpajuin en olijfolie. De olie die ik gebruik is er met frambozen smaak, héérlijk omdat ik die gebruik voor de salade en de fruitige toets dan terugkomt op een andere manier. (verkrijgbaar in de Lidl en héérlijk)

Goed omroeren en afgedekt in de koelkast. Dek je etenswaren altijd af anders nemen ze de geur of smaak op van andere zaken in de koelkast.

Dan de waterkers, iets meer werk om klaar te maken dan een gewone salade maar lekker! Probeer de steeltjes zoveel mogelijk weg te doen en vooral met de blaadjes te werken.(de houterige steeltjes kunnen bitter smaken)

Snij je nectarines, doe peper en zout bij je gewassen waterkers, de mengeling van noten, en voeg je nectarines helemaal op het laatste toe. Die laatste laten ook heel wat natuurlijk sap na waardoor je minder olijfolie moet toevoegen. Goed mengen.

Klaar om de borden te dresseren. Eerst het toastje, dan aanvullen met de carpaccio van tonijn in je vormpje (goed aandrukken), vormpje weghalen. Wat waterkerssalade erbij en smakelijk!

Trouwe lezers weten dat mijn echtgenoot geen vis eet (tot mijn grote spijt), voor hem werd de toast dus gemaakt met carpaccio van rundvlees.

01 02 03 04 05 06 07 08

WATERKERS: Makkelijk, gezond, altijd voorhanden en lekker eens iets anders: verfrissende waterkerssalade met een beetje kruiden, olie en azijn.

Het leuke aan waterkers is dat het groeit in water, dus je hoeft nooit veel zand weg te spoelen tijdens het reinigen van de groente.

Het plantje groeit bijna over de ganse wereld en kan winters doorstaan: het is dan ook het hele jaar rond te vinden bij de betere groentehandelaar. Jammer genoeg zijn er in Vlaanderen te weinig schone waters, zodat je het plantje in het wild meer kan tegenkomen in de snel stromende, heldere beekjes tussen de krijt en kalkrotsen van bijvoorbeeld Engeland.

Gebruik je favoriete azijn of olijfolie. Doe niet te veel extra peper bij de salade, want waterkers is al een klein beetje gepeperd van nature. Het plantje is familie van de mosterd en de radijs, en heeft een vergelijkbare pittige smaak. Wegens de pepersmaak is het een ideaal kruid om bij in kruidenboter te verwerken.

Volgens seniorennet (voor de mama ;-)) is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat er kankerwerende stoffen inzitten. Proberen dus!

 

 

Advertenties

One thought on “Toast met carpaccio van tonijn met waterkerssalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s