Pasta met kip, prosciutto, geitenkaas met kruiden & verse spinazie

Verlof betekent meer tijd om te koken. Ik maak eigenlijk altijd tijd om te koken, maar veel zaken komen niet op blog wegens tijdsgebrek. But not in holiday! 😉 Dan kunnen jullie mee genieten van de keuken.

Ingrediënten: (voor de hoeveelheden hangt dit volledig af van met hoeveel je bent, dit was een maaltijd voor 2 volwassenen en 3 kids, maar er was genoeg over voor de buurvrouw en de zoon)
Pasta (400 gram) naar keuze – 500 gram kip, 7 sneden prosciutto, 1 vlotje geitenkaas met kruiden & verse spinazie (300 gram), een rode ui, 3 teentjes knoflook, kippenkruiden en een kippenbouillonblokje.

Aan de slag:
Je brengt de pasta aan de kook samen met een bouillonblokje (in mijn geval 12 minuten). Je snijdt de ui in kleine blokjes en de teentjes knoflook, de knoflook plet je goed. Kort aanbakken in de pan (NIET bruin laten worden). De kip (in kleine blokjes gesneden) met veel kruiden bakken, de ham snijden en op het laatste erbij. (niet meer laten verder bakken).

Ondertussen doe je de 2 eieren helemaal in een kommetje en klopt je die samen met een vork en de geitenkaas los.

Als de pasta gaar is giet je die af, maar daarvoor haal je 1 soeplepel kookvocht uit je kom. Die heb je later nodig voor je spinazie.

Wanneer de pasta nog warm is doe je er de spinazie bij, het kookvocht en je omroert. Je laat 2 minuten doorkoken.

Daarna kip en ham erbij en helemaal op het laatste je ei met kruiden. Zacht doorroeren. Door de warmte van de pasta mengt het ei en de kaas makkelijk onder de pasta.

Dresseren en hupla! Bon Appetit!

Ik heb thuis een grote geitenkaas fanaat en die haalde de kaas er zo uit. (Beau) Zoontje lust dat niet en vond de pasta dus minder lekker. Je ken het gerecht gerust maken met een andere kaas ook. Bijvoorbeeld belegen pecorino (pittige schapenkaas), of een andere kaas naar smaak en keuze.

Andere meid Luna had meer interesse in het dessert, zijnde watermeloen 😉

01 02 03 04 05 06 07

Advertenties

One thought on “Pasta met kip, prosciutto, geitenkaas met kruiden & verse spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s