Tartine Russe.

Mijn echtgenoot is werkelijk VERZOT op Tartine Russe. Zo’n héérlijk krokant koekje hmmmmm

Gezien ook de kinderen er werkelijk gek van zijn moest ik dat toch zeker eens zelf maken 🙂

ingrediënten: 150 gram bruine suiker – 150 gram bloem – 1/2 vanillepeul – 300 gram room – 25 gram poedersuiker – een bakplaat en een spuitzak

Aan de slag:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Klop de boter op met de bruine suiker, het best met behulp van een mixer. Klop er de bloem onder en de zaadjes van een halve vanillepeul, tot je een samenhangend deeg hebt.

Vet de bakplaat in met boter. Rol er het deeg op uit, tot enkele millimeters dikte. Zet het voor ongeveer 12 minuten in de oven, tot het deeg overal barstjes vertoont.

Laat de koek wat afkoelen, maar niet te veel. Je moet hem snijden als hij nog warm en mals is. Snij er rechthoekige koekjes uit die allemaal even groot zijn. Laat ze verder afkoelen.
Klop de room, samen met de suiker en de zaadjes van een halve vanillepeul, op tot stevige slagroom.
Schep de slagroom in een spuitzak en assembleer de tartines russes: neem telkens een koekje, spuit er een toefje room op, bedek dat met een tweede koekje en werk dat af met weer een toefje room.
Versier de koekjes naar wens, met bijvoorbeeld suikerparels.

Ik heb er ook gemaakt met een andere vulling omdat ze dat hier graag eten.

Voor de vulling Botercrème Vanille:

Ingrediënten: 250 gram poedersuiker – 250 gram zachte boter – 2 eetlepels heet water – 1 theelepel vanille essence

Aan de slag:
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de vanille  toe.

Je kan deze boter crème kleuren met levensmiddelen kleurstof (Aveve). Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. Voor wittere botercrème gebruik je witte kleurstof.

01 02 03 04 05 06

 

Advertenties

3 thoughts on “Tartine Russe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s