Macaron de Paris met Botercrème Vanille

Ingrediënten voor de Macarons: 125 gr fijn amandelpoeder – 100 gr oud eiwit – 225 gr bloemsuiker – 25 gr bloemsuiker – 100 gr bloemsuiker -200 gr zachte boter
Aan de slag:

  1. Weeg 100 gr eiwit af en laat 3 dagen op het aanrecht staan. (echt waar, is bewezen dat het beter is voor de glans, de vastheid van je eiwit,….)
  2. Droog het amandelpoeder op een ovenplaat (50°C, 2 à 3u). Zeef het gedroogde amandelpoeder door een fijne zeef en zeef ook de 225 gr bloemsuiker door een fijne zeef. Dat is denk ik het meeste werk in heel het proces 😉
  3. Mix het oude eiwit met de 25 gr bloemsuiker. Doe het gezeefde amandelpoeder en bloemsuiker samen met het opgeklopte eiwit.
  4. Meng dit goed door elkaar en doe het mengsel in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit toefjes op boterpapier op een bakplaat en laat ze 15 min. staan. Je kan deze boter crème kleuren met levensmiddelen kleurstof (Aveve). Gebruik bij voorkeur poeder om de “droogheid”
  5. Bak ze op 150°C gedurende 10 min., maar laat de ovendeur op een spleet staan.
  6. Maak de crème au beurre: mix de 200 gr zachte boter met 100 gr poedersuiker.
  7. Haal de macarons uit de oven en giet voorzichtig een beetje koud water onder het boterpapier. Schep de macarons voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat ze afkoelen en besmeer de helft met de crème au beurre. Gebruik de andere helft als hoedje.

Voor de vulling Botercrème Vanille:

Ingrediënten: 250 gram poedersuiker – 250 gram zachte boter – 2 eetlepels heet water – 1 theelepel vanille essence

Aan de slag:
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de vanille  toe.

Je kan deze boter crème kleuren met levensmiddelen kleurstof (Aveve). Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. Voor wittere botercrème gebruik je witte kleurstof.

01 02 03 04 05 06 07 08

 

 

Advertenties

One thought on “Macaron de Paris met Botercrème Vanille

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s