Cheesehapje met TUC koekjes en zalmeitjes

Ingrediënten: 150 gram TUC koekjes of andere gezouten koekjes – 80 gram zachte boter – 200 gram zachte geitenkaas – 200 gram ricotta -2 eieren – 12 gram gelatine – 20 ml visbouillon (mag ook groente) – zalmeitjes – dille

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de koekjes, en boter grof in de blender. (er mogen nog stukjes inzitten). Bekleed een bakvorm met de koekjes en bak 10 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rooster en verdeel over de potjes die je koos.
2. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren. Meng de geitenkaas met de ricotta en de 2 eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
3. Verwarm de bouillon en los er de gelatine in op, klop goed los en meng door het kaasmengsel. Spatel de eiwitten erdoor heen.
4. Schep het kaasmengsel in de potjes en laat opstijven in de koelkast. (zo’n 2-3 uur)
5. Verdeel de zalmeitjes over de potjes en werk af met een takje dille.

ingrediënten 02 geitenkaas - ricotta -ei koekjes glaasjes vullen zalmeitjes versieren met dille afgewerkt

Advertenties

One thought on “Cheesehapje met TUC koekjes en zalmeitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s