Bankerbakkersroom voor in taartjes.

Hoe je een aantal gebakjes maakt per persoon met bladerdeeg en zanddeeg is hier al eerder geschreven dus da’s niets nieuw :-)Vroeger echter kocht ik altijd de poeder voor de pudding aan bij Aveve en daar moet je melk bijvoegen en klaar is kees. Maar ZELF pudding maken is dus 2 keer geen werk! Verry easy!

 Ingrediënten voor 700 gram room : 6 eierdooiers – 100 gram kristalsuiker – 40 gram bloem – 0.5 liter melk

Aan de slag: Doe de dooiers en de suiker in een grote kom en klop goed op tot een wit schuiming geheel. Strooi de bloem eroverheen en meng snel zonder kloppen. Breng tegelijk ook de melk aan de kook.

Giet de kokende melk langzaam bij het mengsel en blijf voortdurend roeren met een houten lepel tot het mengsel glad is.

Giet het geheel in een kookpot met een dikke bodem. Laat het op een laag vuur indikken tot het bijna kookt en blijf roeren.

Haal de pot van het voor als de room begint de koken en giet hem in een kom. En klaar is kees!

Tip: Dep wat boter op de room zodat er geen velletje ontstaat en laat afkoelen.

Afbakken bladerdeeg Bankerbakkersroom klaar Beau mijn sous chef Van de restjes van de deeg kleine sterretjes maken fruittaartjes leggen fruittaartjes leggen rest bladerdeeg

Advertenties

One thought on “Bankerbakkersroom voor in taartjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s