Butternut squash pompoen.

Ding Dong, de buurman belde aan. Of hij me kon plezieren met een Butternut. ‘k Zal eerlijk zijn, ik wist zelf op geen 1000 jaar hoe het smaakte of wat je er kon mee doen. Soep maken is 1, maar je kan het ook bereiden als groente. Het geeft een zoete nootachtige smaak, iets wat ik nu weet 🙂

Het is vrij hard om klaar te maken, maar je start best met hem doormidden snijden en de zaadjes verwijderen. Daarna in klein blokjes snijden en een grote 5 minuten koken samen met kippenbouillon. Dan zacht mengen met olijfolie, peper, zout,…dresseren op het bord en klaar.

Ik had hulp van de meiden bij de aardappelen en die foto’s wil ik dus ook delen. Gewoon omdat ik ze leuk vind en we aardappelen en Ardeens gebraad erbij aten)

Je kan de butternut ook in fijne reepjes snijden en roosteren of grillen, schijnt lekker te zijn!

‘k Heb er nog eentje en ofwel draait die in de soep, ofwel doe ik er iets mee op ons feest van volgende week.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Butternut squash pompoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s