Meloenmousse met kruimeldeegkoekjes.

Ingrediënten: 2 meloenen, sap van 0.5 citroen, 2 gelatineblaadjes, 20 cl volle room (zeer koud), 30 gram poedersuiker.

Aan de slag: De koekjes op het bord zijn gemaakt van de resten kruimeldeeg van de gebakjes die ik maakte zaterdag. Gewoon uitrollen, uitduwen en zo’n 6 -8 minuten in de oven op 200°C.

1. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water

2. Snij één van de meloenen in 2 en verwijder de pitten. Schep of snij het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom van een mixer. Mix tot fijne puree. Giet de puree in een mengkom.

3. Giet het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur, voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat smelten in het citroensap. Giet dat mengsel bij de meloenpuree en meng.

4. Klop de room op tot slagroom. Strooi, zodra de room begint op te stijven, de poedersuiker erbij en blijf opkloppen. Spatel de slagroom door de meloenpuree.

5. Verdeel de meloenmousse over uw potjes en zet minstens 3 uur in de koelkast.

6. Snij de andere meloen net voor het opdienen in fijne schijfjes. Dien samen met de mousse goed koud op, + koekjes.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Meloenmousse met kruimeldeegkoekjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s