Coquilles

Die kleine luxecadeautjes uit de zee zijn zalig lekker!

Waar ik ze kocht stond een paar dagen geleden te lezen en de gasten zaterdag werden ermee verwend. De presentatie was zeer simpel, gewoon 1 coquille in één van mijn “hapjespotjes”. Maar het bakken ervan is een kunst als je het goed wil doen.

Bestrooi de coquilles met zout en peper.


Zet een pan met een beetje olijfolie op hoog vuur.


Voeg de coquilles toe als de olie bijna gaat roken en bak ze snel in 1 à 1,5 minuut aan elke kant, tot ze mooi bruin en licht doorzichtig zijn.


Druk zachtjes in de coquille om ze te testen. Ze moeten stevig aanvoelen maar nog wel meegeven. Te lang bakken zorgt ervoor dat ze taai worden.


Doe een beetje boter in de pan en haal de pan van het vuur.


Blijf de pan ronddraaien en de coquilles zijn klaar.


 

Advertenties

One thought on “Coquilles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s