Gebakjes met fruit

Ingrediënten: banketbakkersroom van Aveve -melk – fruit naar keuze – kruimeldeeg (Delhaize maar ook op andere plekjes verkrijgbaar) – confituur

Aan de slag: Leg het deeg over de vormpjes maar zorg voor wat “speelruimte”. Duw goed aan en prik met een vork wat gaatjes. Leg bakpapier over de bladerdeeg en leg daarin witte bonen of rijst voor het afbakken. 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C°.

Laat afkoelen en vul de vormpjes met de banketbakkersroom. Schik het fruit naar keuze.

Laat ondertussen wat confituur koken in een steelpannetje en voeg een klein beetje water toe. Ikzelf deed het met de zelfgemaakte confituur van een tijdje terug, maar bij Aveve kan je ook afdekgelei kopen. Met een borsteltje leg je een laagje over je gebak heen waardoor de gebakjes heerlijk blinken.

In de koelkast en klaar is Kees. Zéééér makkelijk dus! Vergt alleen wat meer tijd dan een grote taart, maar leuk om te doen!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

One thought on “Gebakjes met fruit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s