Aardbeienconfituur met tikje frambozen

Verry easy:

ingrediënten: 1800 kg aardbeien – 200 gram frambozen (omdat ik ze had staan) + 2 kg candico minuutsuiker voor confituur.

Aan de slag: reinig het fruit en snij in kleine stukjes. Voeg de suiker over het fruit en roer. Laat 3 uur staan. Breng het fruit en de suiker al roerend aan de kook, laat 4 minuten doorpruttelen en giet in de bokaaltjes. Zet die na het dichtmaten meteen ondersteboven. Laten afkoelen, etiketten kleven en klaar is kees.

Tips: – hoe langer je alles laat koken, hoe dikker de confituur

– Als je niet graag grote stukken aardbeien hebt kan je de kokende massa ook koken alvorens in de bokalen te gieten. (voorzichtig!)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

3 thoughts on “Aardbeienconfituur met tikje frambozen

    • 2 kilo fruit is zeker 6 grote bokalen. Ik had er 7.
      1 kilo is 3 grote bokalen.
      Makkelijkste is verhouding 1kg fruit en 1 kg suiker 🙂
      We hebben ze vandaag geproefd en ze was heerlijk lekker! hmmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s