Bolognesesaus (voor Spaghetti of een croque boem boem)

Ingrediënten: voor 4 personen: 2 ajuinen in halve ringen,1 teentje look (gesnipperd), 1 theelepel gedroogde tijm, provençaalse kruiden, kruidenboeketje (uit mijn tuin was dat rozemarijn, tijm en basilicum), 3 blikken gepelde tomaten (ca. 1200 gram), 4 verse tomaten (geen te grote en in 4 gesneden), 750 gram gemengd gehakt, peper -zout en olijfolie + wat suiker, voor de afwerking wat geraspte kaas naar keuze.

Aan de slag:

Fruit de ajuin en look in een flinke scheut olijfolie. Doe de gedroogde kruiden en het kruidenboeket erbij. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout en een snuifje suiker. Laat 30 minuten pruttelen zonder deksel op een zacht vuur.

Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout. Kook de pasta gaar in licht gezouten water met een scheutje olijfolie.

Haal het kruidenboeket uit de tomatensaus en mix de saus fijn. Meng het gehakt onder de gemixte saus en warm de saus nog even goed door.

Serveren naar keuze!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Bolognesesaus (voor Spaghetti of een croque boem boem)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s