Karnemelkaardappeltjes

Het moet zowat één van de meest oude recepten zijn denk ik uit de grootmoeders kookboeken.

Een recept van uit den oorlog qua. (denk ik toch)

En kijk, het moet dan meteen ook één van de positieve punten van den oorlog geweest zijn.

Want lekker! Echt lekker! Den sergio zou er een orgasme van krijgen, tenminste als het goed is klaargemaakt.

Ingrediënten: (op gevoel dit recept omdat ik het nu al zoveel maakte)

1 à 2 liter karnemelk, 150 gram boerenboter, aardappelen, peper en zout (het beste om te eten:  met een eitje, zachtgekookt of een spiegelei, maar er zijn er ook velen die het met kaas eten of een garnaaltje erbij!) hmmmm

U kookt de aardappelen tot ze zacht zijn en maakt er puree van. Karnemelk toevoegen tot gewenste “dikte” bereikt werd. Boter laten smelten in de pan tot de bruin wordt en door de aardappelen heen mengen. Afkruiden naar smaak!

Smakelijk!

PS : jawel op de foto met het bord liggen karnemelkaardappelen, ook al zie je het haast niet!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

3 thoughts on “Karnemelkaardappeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s