Gerookte zalm met groene asperges (hapje)

Eenvoudiger dan dit kan het niet, ik denk zelfs dat veel uitleg niet hoeft want de foto’s zeggen alles πŸ™‚

Maar toch, asperges klaarmaken is eenvoudig maar al hou je best enkele regels in het achterhoofd.

De Asperges:

  • Tip: Gebruik kraakverse asperges.
  • Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens de achterkant van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
  • Asperges koken is op zich niet zo moeilijk. Vul een kookpot met koud water en voeg er een snuifje zout aan toe.
  • Leg de asperges in het koude water en verhit de pot op een zacht vuur. Breng het water tot het kookpunt en zet vervolgens meteen het vuur af.
  • Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het warme water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie asperges. (in geval van deze op de foto volstaat 3-4 minuten.
  • Proef even en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

3 thoughts on “Gerookte zalm met groene asperges (hapje)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s