aardappel-pancettamuffins

Ingrediënten: 1 eetlepel arachideolie (plus nog wat extra om in te vetten), 3 sjalotjes fijngesneden, 350 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 450 gram aardappelen gekookt en gepureerd, 2 grote eieren, 350 ml melk, 125 gram crème fraîche, 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook, 150 gram pancetta gegrild en verkruimeld, 4 eetlepels geraspte cheddar

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet verschillende papieren vormpjes klaar. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en stoof de sjalotjes 2 minuten op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Zeef het bakmeel en het zout in een grote kom. Meng in een aparte kom de aardappelpuree, eieren, melk, slagroom, bieslook en de helft van de pancetta. Voeg het aardappelmengsel toe aan het meelmengsel en schep alles door elkaar. Roer niet te lang, het beslag mag best wat klonterig zijn.

Verdeel het beslag over de papieren vormpjes. (ongeveer 2/3de) Strooi de resterende pancetta en daarna de geraspte kaas erover. Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Serveer ze warm en smakelijk.

(fototoestel niet in de hand toen ze uit de oven kwamen, vergeten, sorry)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “aardappel-pancettamuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s