Chocolade-yoghurttaart met rode vruchten

Ingrediënten voor 8 personen: 1.5 dl plantaardige olie, 1.5 dl volle yoghurt, 175 gram lichtbruine basterdsuiker, 3 eieren geklopt, 100 gram volkoren zelfrijzend bakmeel, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel natriumbicarbonaat, 50 gram pure chocolade (gesmolten), vers fruit (aardbeien, braambessen, frambozen)

Aan de slag:

– Vet een hoge bakvorm in en leg bakpapier op de bodem.

– Meng olie, yoghurt, suiker en eieren in een grote kom. Zeef beide meelsoorten, het cacaopoeder en het natriumbicarbonaat boven de kom en roer alles goed door elkaar. Spatel de gesmolten chocolade erdoor.

– schep het deeg in de bakvorm. Bak de taart 45-50 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven, tot een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taart 5 minuten rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster. Snij hem voorzichtig in 2 of 3 lagen.

– Klop voor de vulling de yoghurt en slagroom in een kom tot zachte pieken ontstaan.

– Leg een laag van de taart op een gebakschaal en smeer wat van het roommengsel erop. Leg daarop wat fruit. Leg de laatste taartlaag bovenop en bestrijk hem met het overgebleven roommengsel. Garneer met fruit en snij de taart in punten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Chocolade-yoghurttaart met rode vruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s