Hagelslagkoekjes met witte chocolade

Ingrediënten: 225 gram zachte boter – 140 gram witte basterdsuiker – 1 eidooier, licht losgeklopt  2 theelepels vanillearoma – 225 gram bloem – 50 gram cacao – 200 gram witte chocolade in stukjes – 85 gram hagelslag

1. Roer de boter en suiker met een garde romig in een kom. Voeg de eidooier en het vanillearoma toe. Zeef de bloem, cacao boven de kom. Roer met een houten lepel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm 2 ballen van het deeg, wikkel ze in plasticfolie en laat ze 30-60 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. Verwijder de folie en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot het ongeveer 5 mm dik is. Steek er figuurtjes uit en leg ze op VOLDOENDE afstand op de bakplaat. (de afstand op de foto’s is NIET genoeg). Ik deed het zelf in 2 rondes.

4. Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna voorzichtig met een bakspaan op borden of een schaaltje en laat volledig afkoelen.

5. Verwarm de chocolade au bain-marie tot hij gesmolten is. Neem hem direct van het vuur. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met de chocolade. Laat de chocolade enigzins koelen en strooi dan de hagelslag erover. Laat alles afkoelen en hard worden!

6. smullen maar!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Hagelslagkoekjes met witte chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s