Aardappeltjes in de schil, jonge wortelen en rosbief

Ingrediënten: 1 kg rosbief (naar gelang eters en gezin), aardappelen, wortelen. Bouillonblokje op basis van groenten, peper-zout-BBQ kruiden

Actie: Een zeer makkelijke maaltijd en vrij snel klaar! Je schilt de worteltjes, ikzelf laat wat groen eraan omdat het mooier oogt. Je legt de gewenste aardappelen in gekookt water en laat koken tot ze zacht zijn. Ondertussen verwarm je de oven op 180 °C. Je start met de kruiden op je gebraad, ikzelf gebruik daar ook BBC kruiden voor, zorgt voor een fantastisch lekkere smaak aan het kortsje! Aanbakken en bruinen aan beide kanten en 25-30 minuten in de oven.

De worteltjes zet je iets later op het vuur en kook je met het bouillonblokje. Op die manier hoef je ze niet apart te bakken met boter, zijn ze gezonder en zeer smaakvol. Voor de niet wortelliefhebbers, andere groenten kunnen natuurlijk ook, hier thuis stonden dus ook andere groenten op tafel….(moeilijke eters…zucht ;-))

Gebraad snij je in sneden en serveren!

Tips: kids help je best bij de aardappelen, maar ze zijn voller en anders van smaak dan een andere geschilde en gekookte aardappel.

Indien er rosbief over is, dan smaakt dit ook koud lekker, hier eten sommigen dit met pickels, ik hou er niet van, maar volgens anderen een echte delicatesse 😉

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Aardappeltjes in de schil, jonge wortelen en rosbief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s