Pasta met kip en ricotta

Ingrediënten (voor 4-5 personen): 4 grote kipfilets in blokjes – 2 eetlepels olijfolie – 6 eetlepels boter – 550 ml volle room – zout, peper, nootmuskaat, kipkruiden – 50 gram Pamazaanse kaas vers geraspt – 450 gram ricotta – 1 ei licht losgeklopt – kruiden naar keuze zoals oregano of basilicum of bieslook – pasta naar keuze

Bereiding: Verwarm de oven op 180°C. Vergit de eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de kipblokjes met kipkruiden en bak ze 5-7 minuten al roerens of tot ze wit worden. Laat de blokjes uitlekken en zet ze apart.

Laat de boter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Boeg de room, het zout, de peper en nootmuskaat toe. Roer tot een dik mengsel ontstaat. Zet het vuur lager, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot die is gesmolten. Haal de pan van het vuur.

Meng de ricotta, het ei en kruiden in een grote kom. Voeg de kip toe en meng. Giet de helft van de saus in een ovenschaal van ongeveer 23x33cm. Leg er een laagje pasta op, daarna de kip en werk af met opnieuw een laag saus. Bestrooi met mozzarella en laat het gerecht nog een half uurtje in de oven. Laat het gerecht nog even rusten en serveer.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Pasta met kip en ricotta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s