Rabarberconfituur

Ingrediënten: 1 kilo rabarber en 1 kilo geleisuiker (kan je ook in andere hoeveelheden doen maar in zelfde verhouding)

Bereiding: schil de rabarber – snij de rabarber in fijne schijfjes – laat een uurtje “trekken” of nog beter een nacht – zet een brede, hoge braadpan (of een grote kom) op een laag vuurtje en doe de rabarber en suiker erin – laat dit koken tot de suiker karameliseert en het meeste water verdampt is – als je geen brokken wil, stamp dan met een stamper de brokken plat – giet de confituur in een glazen pot – zet het deksel erop, draai goed dicht en zet de pot op z’n kop om hem luchtdicht te maken

TIPS Schep een beetje confituur op een bordje en zet dit in de koelkast gedurende een kwartier. Als de confituur niet stijf genoeg is, voeg dan een blaadje gelatine toe.

Het leuke eraan vind ik ook de bokaaltjes kiezen, etiketten schrijven,…. 🙂 Vergeet dus zeker niet te genieten van alles “naast” de confituur!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Rabarberconfituur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s