Aardbeimakronen

Ingrediënten voor ca. 30 stuks: 225 gram zachte boter – 140 gram basterdsuiker – 1 eidooier, licht losgeklopt – 1 theelepel aarbeienaroma – 280 gram bloem – snuifje zout – 100 gram geraspte kokos – 2 eetlepels aarbeijam

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Roer de boter en suiker met een garde romig in een kom. Voeg de eidooier en het aardbeiaroma toe. Zeef de bloem en een snuifje zout boven de kom. Voeg de geraspte kokos toe en roer met een houten lepel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Neem steeds een eetlepel deeg en vorm er balletjes van. Leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Druk met de steel van een houten lepel een kluiltje in het midden van elk balletje. Vul de kuiltjes met aardbeienjam. (hier woont een kindje die geen jam eet, dus kan het kluiltje ook perfect met choco opgevuld worden)

4. Bak de makronen 12-15 minuten. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna voorzichtig met een bakspaan op een bord en laat ze volledig afkoelen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

One thought on “Aardbeimakronen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s