Pepperonipasta

Ingrediënten: 3 eetlepels olijfolie – 1 ui fijngesneden – 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes – 800 gram tomatenblokjes uit blik – 1 eetlepel zongedroogde tomatenpuree – 225 gram pepperoniworst in plakjes – bieslook fijngesneden (op gevoel, is bij mij uit eigen groententuin) – peper en zout – 450 gram pasta naar keuze

Bereiding: 1 Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote pan met een zware bodem. Voeg de ui toe en laat hem 5 minuten op laag vuur bakken tot hij zacht is. Roer af en toe. Voeg de paprika, de tomaten en hun sap, de tomatenpuree toe en breng aan de kook.

2. Voeg de pepperoniworst en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed en breng aan de kook. Temper dan het vuur en laat alles 10-15 minuten pruttelen.

3. Breng intussen in een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de pasta toe en laat hem 8-10 minuten koken tot hij beetgaar is. Giet de pasta af en schep hem in een voorverwarmde schaal. Voeg de rest van de olie toe en roer. Voef de saus toe en roer opnieuw. Bestrooi met bieslook, smakelijk!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s