basisdeeg voor koekjes – Theekransje voor lady’s

Ons 3 kids houden van koekjes eten, mama houdt van koekjes bakken en de meiden van 6 helpen graag mee. Perfecte match dus! De basisdeeg die ik gebruik voor koekjes kan je hieronder terugvinden, kids kunnen ze versieren, je kan vormpjes uitprikken, enz…Je kan er alle kanten mee op! Op deze blog zullen in de toekomst ook vele varianten terug te vinden zijn op deze basisdeeg.

Voor ca. 30 stuks:

225 gram zachte boter – 140 gram witte basterdsuiker – 1 eidooier, licht losgeklopt – 2 tl vanillearoma – 280 gram bloem – snuifje zout

Stappenplan: Roer de boter en suiket met een garde romig in een kom. Voeg de eidooier en het vanillearoma toe. Zeef de bloem en een snuifje zout boven de kom. Roer met een houten lepel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. (+ vanillearoma)

Daarna kan je het deeg tussen bappapier uitrollen, of in wat bloem, balletjes rollen of vrompjes uitprikken. Zorg ervoor dat ze met voldoende afstand op de bakplaat liggen, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven in de oven.

Daarna worden de koekjes 10-12 minuten gebakken in een voorverwarmde oven en koelen ze daarna zo’n 5 à 10 minuten af op de bakplaat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s