Lasagne Belle

Voor 5 personen: 12 vellen verse of droge lasagne – olijfolie – 1 el (eetlepel boter) om ovenschaal mee in te vetten – 1grote ui, fijngesnipperd – courgette (was bij mij uit de tuin en slechts 3 sneedjes fijngesneden omdat een dochtertje dat niet zo graag eet) – 3 verse tomaten – 1 grote kippenfilet, zonder vel, in blokjes – 150 gram verse geraspte parmazaanse kaas -400 gram kippengehakt (of gemengd gehakt) – 2 eetlepels tomatenpuree – 150gram parmaham, in stukjes – peper en zout – Bechamelsaus

Bereidingswijze:

1. Doe de lasagne in de pan, kokend water met zout en volg de aanwijzigingen op de verpakking. Vet een ovenschaal in met de boter.

2. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de grote ui en de courgetten in stukjes gesneden 3-4 minuten. Voeg de kip, de parmaham en het gehakt toe en roer het mengsel ongeveer 4 minuten.

3. Voeg de tomaten en de eetlepels tomatenpuree toe en maak het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat even sudderen.

4. Smelt voor de belchamelsaus (ik hoop dat iedereen hiervan de verhoudingen kent) de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de bloem 2 minuten meebakken. Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe zodat een stevige saus ontstaat. Zet de pan terug op het vuur en breng de mengsel aan de kook. Blijf roeren tot de saus is ingedikt. Voeg de parmezaanse kaas toe samen met peter en zout, zodra de saus een beetje is afgekoeld.

5. Leg 3 lasagnevellen in de ovenschaal en schep hierop een mooie laag van je vulling op. Maak zo meerdere lagen en voeg op het laatste de bechamelsaus toe. Strooi dan de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden goudbruin en gaar. Smakelijk!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s